De beste WordPress tools

WP-Downloads.nl is dé WordPress expert. Wij willen iedereen met een eigen WordPress website naar de top helpen. Dat doen we niet alleen door de meest professionele thema’s en plugins aan te bieden op onze website, maar ook met bijvoorbeeld nieuwsupdates, tips, en dit overzichtje met de 20 beste WordPress tools voor iedere gebruiker. Deze tools zijn meestal betaald, maar in een aantal gevallen kun je deze producten ook gratis downloaden vanaf onze website. We wensen je veel succes!

WordPress thema’s

WordPress Astra THema Downloaden

WP Astra Theme

Een van de snelste en lichtste WordPress thema’s die beschikbaar is! WP Astra theme hoort zeker bij de top. Vooral als je van een simpel design houdt. Samen met de pagebuilders die je op onze website vindt kun je hele mooie, snelle en professionele websites maken binnen no-time. WP Astra is helemaal gratis.

Prijs: Gratis. Pro versie beschikbaar vanaf € 47 per jaar.

Divi Thema voor je WordPress Website of Blog downloaden

Divi theme

Zeg je WordPress, dan zeg je Divi. Het Divi thema van Elegant Themes is één van de meest gebruikte themas door mensen zoals jij en ik. Waarom? Mooi. Makkelijk. Professioneel. 

Met de ingebouwde Divi Theme Builder (ook als plugin beschikbaar) bouw je binnen no-time de mooiste WordPress websites.

Prijs: Gratis voor onze leden. Pro versie beschikbaar vanaf € 89 per jaar.

WordPress plugins

Elementor Pro Thema Bouwer voor paginas in WordPress

Elementor Pro

Plugins gebruik je om de mogelijkheden van je website (of shop) uit te breiden. Of om sneller te werken. Of beide, zoals Elementor Pro jou in staat zal stellen.

Met deze pagebuilder (pagina inrichting) bouw jij middels blokken alle mogelijke lay-outs. Afbeelding hier, formulier daar: het kan allemaal met de Elementor Pro plugin! 

Basis: GRATIS. Prijs Pro versie: € 49

CartFlows voor WordPress voor funnels

Cartflows PRO

CartFlows zorgt ervoor dat je meer leads, conversies en dus winst behaalt met jouw WordPress WooCommerce website. Less is more, en dat weten ze bij CartFlows! Zo min mogelijk afleiding bij het bestellen en een snelle ‘funnel’ (glijbaan) richting de betaalpagina.

Sexmachines zijn zóó 1999. Sellingmachines. Dat doen we nu.

Prijs Pro: € 299

WP Rocket Cache Plugin voor WordPress

WP Rocket

2 Seconden. Zoveel tijd mag het laden van jouw website volgens de beste Google-kenners duren voordat de meeste klanten wegklikken (wegtouchen, is dat een woord?).

WP Rocket zorgt ervoor dat jouw website voortaan supersnel laadt!* Zo snel, dat je er zelf versteld van zult staan. WP Rocket zet jouw dynamische website in feite om in een statische HTML en CSS website. Jouw webhostingserver heeft dan minder rekenwerk én de browser is sneller klaar met laden. Een must-have plugin dus!

*Zolang je je aan onze tips houdt, en bijvoorbeeld geen video’s en grote afbeeldingen direct op jouw website uploadt

Prijs: Vanaf € 49 per jaar.

ShortPixel IO Afbeeldingen Optimaliseren voor WordPress

ShortPixel

60MB groot. Zo groot was een enkele pagina van een van onze klanten waarbij de klacht was dat de website te traag laadt. Geen wonder, als je afbeeldingen durft te uploaden in WordPress van 15MB per stuk. Nooit doen dus!

Voordat je foto’s van jouw camera op je blog, webshop of website plaatst is het verstandig om de resolutie te verkleinen en de afbeelding te comprimeren. Precies deze twee dingen doet ShortPixel voor ons. Afbeeldingen optimaliseren dus…

Prijs: Gratis tot 100 afbeeldingen. Pro versie beschikbaar vanaf € 5 per maand.

WPML WordPress website in meertalen

WPML

Wil je jouw website beschikbaar maken in verschillende talen? Gebruik dan WPML is ons advies. Met WPML tover je jouw website zo om in twee of meer websites. Zo kunnen jouw bezoekers met een andere moedertong genieten van jouw website.

Prijs: vanaf €29 euro per jaar.

WhatsApp Facebook en Instagram Messenger voor je WordPress website

Facebook / WhatsApp Messengers

WhatsApp (business) is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Instagram en Facebook Messenger evenmin.

Bijna ieder chatgesprek met je bezoekers kun je omzetten in harde euro’s. Zorg er dus voor dat je zeker gebruik maakt van een van deze livechat-mogelijkheden!

Het omgekeerde is ook waar: zit je niet vaak online of reageer je niet? Dan raak je je klanten kwijt en daarmee verpruts je ook het imago van jouw website/bedrijf. Denk hier dus goed over na.

Prijs: Meestal gratis. WhatsApp messengers vaak betaald.

All in One WP Migration voor WordPress logo

All In One WP Migration

Alles wat online gaat kan worden gehacked. Ziekenhuizen, de Politie, grote websites, nucleare installaties en jouw blogje. “Wie wilt mij nou hacken?!” Dat dachten eerdere slachtoffers ook.

Het is niet de vraag óf jouw website of webhosting crashed, maar of je een back-up gereed heb voor die tijd. Nog niet? Begin er dan vandaag aan. Nu.

Prijs: Gratis. Pro-functies tegen meerprijs.

WordFence beveiligingsplugin van je WordPress website

WordFence Security

Nu we het toch over hackers en beveiliging hebben: maak het hackers moeilijker om jouw website uberhaupt te vinden! WordFence Security zorgt ervoor dat bots (computerprogramma’s die het internet afstruimen) met kwade intenties jouw website niet binnenkomen. En nog veel meer. Van inlogbeveiliging tot het waarschuwen wanneer een van je plugins gevaarlijke gedragingen vertoond.

Beveilig jouw website vandaag nog, bijna net zo goed als dat je jouw voordeur achter je dicht slaat…

Prijs: Gratis. Pro versie beschikbaar vanaf € 99 per jaar.

WordPress webhosting

Vimexx webhosting voor WordPress CMS en WooCommerce

Vimexx.nl

Een nieuwe website, blog, webshop of email: je hebthiervoor altijd webruimte nodig. WP-Downloads.nl kiest voor Vimexx. Waarom? 100% Nederlands, veilig, betrouwbaar, goede klantenservice en laagdrempelig zodat gebruikers als jijzelf snel wegwijs worden.

Prijs: Vanaf € 1 per maand. Performance hosting beschikbaar vanaf € 29.

WordPress productiviteitstools

Asana voor je website en team om de productiviteit te verhogen

Asana

Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen! Deel jij jouw kennis en taken al met jouw werknemers of vrienden? Nee? Begin daar dan vandaag mee, want alleen zo kom je (sneller) verder! Met Asana creëer je een productieve werkomgeving waarbij ieder teamlid een eigen takenlijst heeft. Projectmanagement op het hoogste niveau dus.

Prijs: Gratis. Premium versies beschikbaar vanaf € 9,99 per maand.

Sendcloud voor WordPress

Sendcloud

Heb jij een eCommerce website (webshop) en wil jij groeien? Dan is een verzendplatform zoals Sendcloud noodzakelijk! Met Sendcloud koppel je jouw webshop makkelijk en snel aan een full-service fullfilment bedrijf. De verzendsoftware van Sendcloud is makkelijk in gebruik. Neem zelf even een kijkje

Prijs: Gratis. Extra functionaliteit beschikbaar tegen meerprijs.

Mollie Internetbetalingen voor WordPress

Mollie PSP (betalingen)

Geld moet rollen. Vooral online. Figuurlijk dan. Naar je transactie-afhandelaar, of Payment Service Provider. Een “PSP” regelt het financiele verkeer tussen jouw klanten en jouw bedrijf. Zie het als een online bank. Wij kiezen voor Mollie.

Net als WP-Downloads, Sendcoud, Vimexx en andere bedrijven in dit lijstje is Mollie 100% Nederlands. Ook voor het ontvangen van abonnementsgelden zit je bij Mollie goed!

Prijs: Gratis, afhankelijk van je product. Per transactie betaal je een premium.

Trello Logo net als Asana voor WordPress

Trello

Trello lijkt erg op Asana. Dit hulpmiddel laat teamleden met elkaar werken. Trello is naar ons mening laagdrempeliger, voor de wat kleinere bedrijven of zij die pas zijn begonnen met hun bedrijf.

Probeer het zelf even uit. Je krijgt gelijk door welk programma het beste bij je past.

Prijs: Gratis. Pro-functies verkrijgbaar tegen meerprijs.